joi, 12 mai 2011

Sabin Cutas/ IMM-uri: "Pentru a evita birocrația excesivă, este nevoie de o comparație între cerințele europene și măsurile luate la nivel național"


Strasbourg, 12 Mai 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, a salutat, miercuri, în plenul PE, revizuirea de către Comisia Europeană a "Small Business Act pentru Europa". Deputatul european a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă în continuare IMM-urile europene, birocrația excesivă fiind una dintre ele. Sabin Cutaș a susținut ideea realizării de către fiecare stat membru a unor tabele comparative între măsurile birocratice decise la nivel național și cele stabilite la nivel european, pentru a vedea dacă, în momentul transpunerii directivelor europene, autoritățile naționale nu adăugă măsuri suplimentare care împovărează inutil IMM-urile europene. Intervenția acestuia a avut loc în cadrul dezbaterii privind Revizuirea SBA pentru Europa.

"Salut propunerile Comisiei Europene de revizuire a "Small Business Act" pentru Europa. În comunicarea sa din 23 februarie 2011, Comisia remarca progresele deloc de neglijat care au fost realizate de la adoptarea în iunie 2008 a SBA, dar atenționa asupra provocărilor restante. Astfel, IMM-urile au în continuare probleme de extindere a activității lor, de ameliorare a capacității de inovare, de acces la piețe, de obținere a finanțării și se confruntă cu o birocrație excesivă", a declarat europarlamentarul român.

"De cele mai multe ori, în momentul transpunerii directivelor în legislația națională, se depășesc cerințele birocratice stabilite de către UE. Pentru asigurarea unei mai mari transparențe, ar trebui ca fiecare stat membru să realizeze tabele comparative între măsurile birocratice la nivel național și cele cerute de directivele europene. De asemenea, este necesară o evaluare a impactului pe care noile propuneri legislative europene l-ar putea avea asupra IMM-urilor", a conchis Sabin Cutaș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu