joi, 16 ianuarie 2014

Sabin Cutaş: "Este incorectă încercarea de transformare a românilor în vinovați de serviciu pentru incapacitatea unor guverne naționale de a oferi soluții anti-criză viabile"

Dessin de Christo Komar
Strasbourg, 16 ianuarie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a protestat împotriva campaniei agresive declanșate in unele state membre fata de dreptul românilor de a munci fara restricții pe teritoriul Uniunii Europene. Intervenția deputatului european a avut loc in cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European cu privire la respectarea dreptului fundamental la liberă circulație în UE.


"Doresc să-mi exprim regretul şi revolta că românii şi bulgarii sunt țintele unei campanii agresive de denigrare. Este clară miza electorala, în perspectiva alegerilor europarlamentare și, cum e cazul Marii Britanii, a viitoarelor alegeri naționale", a declarat Sabin Cutaş.

"Dincolo de discursul xenofob, doresc să remarc faptul că migrația românilor în țările membre confirmă faptul că libera circulație este un pilon al Uniunii Europene, atât ca drept esențial al cetățenilor, cât şi ca realitate economică. 9 din 10 români care trăiesc în Germania lucrează legal și contribuie la sistemul social. În Marea Britanie, numai 1,4% din cei 120.000 de imigranți români primesc ajutoare sociale, spre deosebire de rata medie națională : 9,5% din populația britanică fiind beneficiari ai ajutoarelor de stat", a precizat deputatul european.

"În aceste condiții, cred că este datoria tuturor forțelor democratice și pro-europene să combată încercarea incorectă de transformare a românilor în vinovați de serviciu pentru incapacitatea unor guverne naționale de a oferi soluții anti-criză viabile", a conchis europarlamentarul român.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu