In 2009, am fost ales europarlamentar pe o lista comuna PSD+PC. In decursul celor 5 ani petrecuti in Parlamentul European, am incercat sa dau o voce intereselor alegatorilor mei si sa reprezint cu demnitate Romania in forul legislativ european. Astfel, am fost printre cei mai activi si mai prezenti europarlamentari, cu o prezenta la vot de 99% si cu 53 de rapoarte amendate si redactate (dintre care 6 rapoarte pline pentru care am exprimat pozitia Parlamentului European).
Dintr-o perspectiva comparativa, ma situez pe primul loc dintr-un total de 766 de deputati europeni ca si prezenta si pe locul 5 din cei 33 de reprezentanti romani in Parlamentul European ca si activitate parlamentara de substanta (redactarea rapoartelor pline). Un aspect care influenteaza desemnarea unui raportor al Parlamentului European este gradul de incredere pe care un grup politic il are in competenta deputatului de a duce la bun sfarsit negocierile in numele intregului Parlament.
In urma activitatii mele in Comisia pentru comert international, am fost promovat la statutul de membru plin. Astfel, am fost implicat in procesul legislativ atat din Comisia pentru afaceri economice si monetare (o comisie care a avut pe ordinea de zi, in contextul crizei economice si monetare, dosare importante precum taxa pe tranzactii financiare, lupta impotriva fraudei si evaziunii fiscale, sistemul de pensii european,Uniunea Bancara, etc.), cat si din Comisia pentru comert international (controversatul raport privind ACTA a fost intens dezbatut in cadrul acestei comisii pe parcursul acestei legislaturi, dar si Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii sau Acordul Comercial si Economic cu Canada).
Pentru mai multe detalii cu privire la activitatea mea din acesti 5 ani, puteti accesa documentul pdf aici:
Articolul:
RăspundețiȘtergere“Cine a initiat revizuirea Constitutiei?”
pe:
http://ascunzisuri-constitutionale.eu