joi, 19 aprilie 2012

Sabin Cutaş susţine înfiinţarea unui sistem comun european de reguli în domeniul fiscal


Strasbourg, 19 aprilie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a declarat ieri, în plenul PE reunit la Strasbourg, că este nevoie de un cadru de taxare a companiilor la nivel european pentru a favoriza integrarea economică a statelor membre şi pentru a definitiva piaţa unică europeană.


El a cerut guvernelor statelor membre să ia pe deplin în considerare propunerea Parlamentului European în acest domeniu, care include o foaie de parcurs privind obligativitatea folosirii regulilor administrative comune, într-o primă etapă pentru societăţile europene, apoi pentru companiile mari şi eventual, ca urmare a unei evaluări a Comisiei, pentru companiile mici şi mijlocii. Sabin Cutaş şi-a exprimat de asemenea susţinerea pentru introducerea unui nivel minim de taxare a companiilor la nivel european.

Intervenţia deputatului european a avut loc în cadrul dezbaterii privind Baza fiscală consolidată comună a societăților.

„Raportul pe care îl vom vota mâine este un semnal puternic către guvernele statelor membre în favoarea introducerii unui cadru de taxare a companiilor la nivel european. Este o cerință pe care Parlamentul a înaintat-o în mai multe rânduri, aceasta constituind un pas spre definitivarea pieței interne europene și spre integrarea economică a statelor membre”, a declarat deputatul european.

„Nu trebuie să uităm că numeroase companii își desfășoară astăzi activitatea în mai multe state ale Uniunii. Reprezentând un sistem comun de reguli în domeniu, Baza fiscală consolidată comună a societăților va reduce în mod semnificativ costurile administrative ale companiilor și va crește transparența, Uniunea urmând să devină un loc mai atractiv pentru investitori. Comisia Europeană estimează o reducere anuală de 700 de milioane de euro a costurilor relative conformării cu legislația și diminuarea numărului de cazuri de evaziune fiscală”, a adăugat acesta.

„În acest context, susțin prezenta propunere și consider necesare pe viitor atât aplicarea sistemului la întreprinderile mici și mijlocii, cât și introducerea unui nivel minim de taxare la scară europeană. Îmi exprim de asemenea speranța ca propunerea Parlamentului sa fie pe deplin luată în considerare de către Consiliul de Miniștrii”, a conchis Sabin Cutaş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu