joi, 7 februarie 2013

Sabin Cutas: "Bugetul european nu poate reflecta doar interesele marilor contribuitori"



Strasbourg, 07 februarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare din Parlamentul European, şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la adoptarea unui cadru financiar multianual care ar dezavantaja România. Intervenția deputatului european a avut loc în contextul dezbaterii din plenul PE cu privire la reuniunea Consiliului European din 7-8 februarie. În același timp, Sabin Cutaş a făcut apel la solidaritate pentru depășirea decalajelor actuale dintre ţările membre UE.


Potrivit deputatului european: "Dificultatea de a ajunge la un consens cu privire la bugetul european transmite un semnal negativ nu doar piețelor internaționale, ci şi cetățenilor europeni. Parlamentul European, dar şi Președintele Barroso au făcut apel în repetate rânduri la nevoia de credibilitate a instituțiilor europene in fata unor cetățeni tot mai străini de proiectul european."

"Reducerea fondurilor pentru educație, infrastructură şi telecomunicații, dar şi pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună ar amputa o parte vitală a programelor europene într-un moment de criză, în care ar trebui favorizată creșterea economică şi încurajată solidaritatea socială. Faptul că se vorbește de tăierea fondurilor pentru programe precum Erasmus sau ajutorul alimentar pentru persoanele nevoiașe indică lipsa unei viziuni europene centrate asupra cetățenilor", a atras atenția europarlamentarul român.

"Nu în ultimul rând, un buget european care ar reflecta doar interesele marilor contribuitori ar amplifica dezechilibrele dintre aceștia şi statele membre, precum România, care au nevoie de solidaritate pentru depășirea decalajelor actuale", a conchis Sabin Cutaş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu