marți, 21 mai 2013

Sabin Cutaş: "Sunt necesare măsuri drastice, la nivel european, pentru a combate frauda şi evaziunea fiscală"



Strasbourg, 21 mai 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru în Comisia pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a subliniat, astăzi, în plenul forului legislativ, că sunt necesare măsuri drastice, la nivel european, pentru a combate frauda şi evaziunea fiscală.  Eurodeputatul a atras atenția asupra nevoii de a pune capăt secretului bancar. El a cerut de asemenea Comisiei Europene să propună o listă neagră a paradisurilor fiscale până la 31 decembrie 2014; idee susținută de europarlamentarul român şi prin intermediul unui amendament depus în cadrul raportului PE privind lupta împotriva fraudei, a evaziunii şi a paradisurilor fiscale.


"Frauda şi evaziunea fiscală cauzează, anual, pierderi pentru bugetele statelor membre evaluate la 1000 de miliarde de euro, echivalentul a 2000 de euro pe an pentru fiecare cetăţean european. Acestea reprezintă o povară grea, în special în timp de criză şi determină erodarea pieței unice şi a încrederii contribuabililor", a subliniat deputatul european.   

"În contextul interdependenţei economiilor europene şi a politicilor comune, aceste fenomene trebuie contracarate prin intermediul unor acțiuni concertate. În lipsa acestora, este încurajată competiția fiscală, iar organismele naționale şi comunitare nu beneficiază de instrumentele adecvate pentru a lupta împotriva fraudei şi a evaziunii fiscale", a adăugat Sabin Cutaş.

"Salut comunicarea executivului european în domeniu, lansată în decembrie anul trecut. Sunt însă de părere că este nevoie de măsuri mai drastice. Printre acestea se numără introducerea unor cerințe de raportare privind taxarea la nivelul fiecărui stat, pentru toate companiile şi realizarea unei liste negre a paradisurilor fiscale, până la sfârșitul anului viitor. Totodată, Directiva privind impozitarea veniturilor din economii trebuie implementată cât mai rapid, pentru a pune capăt secretului bancar", a conchis europarlamentarul român. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu