miercuri, 23 ianuarie 2013

Sabin Cutaş l-a interpelat pe Ministrul de finanțe italian cu privire la riscul creării unei Europe cu două viteze




Bruxelles, 23 ianuarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare, l-a interpelat pe Ministrul de finanțe italian, Vittorio Grilli, cu privire la riscul creării unei Europe cu doua viteze, având in vedere recentele discuții referitoare la fragmentarea pieței unice între ţări participante şi non-participante la Uniunea Bancară, dar si la divizarea Parlamentului European prin excluderea deputaților din afara zonei euro de la luarea de decizii in dosarele privind moneda unica. Dezbaterea cu ministrul italian pentru finanțe a avut loc în cadrul Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European.


"Având in vedere recentele discuții cu privire la limitarea participării la Uniunea Bancara pentru statele din afara zonei euro, cat si a dezbaterilor din cadrul forului legislativ al cărui membru sunt, referitoare la crearea unui parlament pentru zona euro, cum vedeți dumneavoastră evoluția proiectului european?", a dorit să știe Sabin Cutaş.

Ministrul italian de finanțe şi-a exprimat speranța că problemele care divid în prezent Europa vor fi depășite in momentul în care aceasta va reuși să iasă din criza cu care se confruntă şi zona euro va putea fi extinsă. 

"Europa va fi sinonimă cu zona euro. Însă, intre timp, trebuie să dăm dovadă de respect fată de membrii non-euro si sa ne asiguram ca deciziile luate in cadrul zonei euro nu afectează libertatea statelor din afara acesteia. Pe de alta parte, separarea instituțiilor europene nu este modul corect de a proceda; trebuie sa prezervam unitatea acestora. Trebuie sa permitem, in egala măsura, luarea unor decizii in regim de urgenta pentru statele din zona euro", a conchis Vittorio Grilli.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu