miercuri, 12 decembrie 2012

Sabin Cutaş: „Este momentul pentru un sistem de taxare mai echitabil”





Strasbourg, 12 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a atras atenţia asupra avantajelor adoptării taxei pe tranzacţiile financiare. El şi-a exprimat speranţa ca un număr cât mai semnificativ de state membre ale Uniunii Europene să implementeze această taxă.


Intervenţia eurodeputatului român a avut loc în contextul dezbaterii din plenul PE privind taxa pe tranzacţiile financiare. Aceasta din urmă vizează impozitarea tuturor tranzacţiilor şi urmareşte a asigura o contribuţie mai echitabilă din partea sectorului financiar.

Unsprezece state ale Uniunii Europene au decis recent să se coordoneze, prin intermediul procedurii de cooperare consolidată, în implementarea taxei pe tranzacţiile financiare. Doresc să salut această iniţiativă şi sper ca aceasta să fie imitată cât mai rapid de ceilalţi membrii ai UE”, a declarat Sabin Cutaş.

Cetăţenii nu pot plăti la nesfârşit preţul unei crize economice şi financiare pe care nu au provocat-o. Este momentul pentru un sistem de taxare mai echitabil, prin care băncile să contribuie, la rândul lor, la eforturile pentru ieşirea din situaţia dificilă în care se află astăzi continentul european”, a adăugat eurodeputatul român.

„Chiar dacă reprezintă un procentaj modest al tranzacţiilor efectuate, această taxă va reduce volatilitatea observată pe pieţele financiare, descurajând tranzacţiile pe termen scurt. Ea va aduce totodată bugetelor o sumă importantă, care ar putea fi folosită pentru a investi în cercetare, eficienţă energetică, sănătate sau educaţie, contribuind la creşterea economică”, a conchis Sabin Cutaş.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu