marți, 11 decembrie 2012

Sabin Cutaş a cerut instituțiilor europene să monitorizeze modul în care Traian Băsescu va respecta voința alegătorilor




Strasbourg, 11 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş  a salutat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, victoria zdrobitoare a USL şi a cerut forțelor politice şi instituțiilor europenemonitorizeze modul în care președintele Traian Băsescu va înțelege să respecte voința alegătorilor români.


"România încheie un an politic foarte dificil cu victoria detașata, in alegerile parlamentare de ieri, a Uniunii Social-Liberale. Aproximativ 60% din locurile viitorului legislativ vor fi deținute de senatorii si deputații acestei coaliții care susține actualul guvern al premierului Victor Ponta", a declarat Sabin Cutaş.

Potrivit europarlamentarului român: " Proporțiile acestui succes sunt un indiciu al stării de spirit a cetățenilor romani, exasperați de stilul conflictual in care președintele Traian Băsescu a înțeles sa-si exercite calitatea de sef al statului. De altfel, scorul se datorează mai ales votului negativ, împotriva unui sef de stat tot mai lipsit de legitimitate."

"Solicit forțelor politice şi instituțiilor europene să monitorizeze modul în care președintele Traian Băsescu va înțelege să respecte voința alegatorilor români. Recentele sale declarații sunt un îngrijorător avertisment privind o nouă criză politică, în cazul în care formarea guvernului nu va fi încredințată câștigătorului în alegeri, așa cum este firesc intr-o democrație funcționala", a conchis deputatul european.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu