miercuri, 16 octombrie 2013

Sabin Cutaș: Pentru o mai bună protecție a consumatorilor europeni


Bruxelles, 16  octombrie 2013,

Raportul europarlamentarului Sabin Cutaș privind marca înregistrată la nivel european a fost adoptat, cu o largă majoritate, de Comisia pentru comerț internațional a Parlamentului European. Raportul deputatului vizează o mai bună protecție a consumatorilor europeni, în contextul în care tot mai multe produse contrafăcute ajung pe piața unică. Totodată, el a abordat problema medicamentelor generice provenind din ţări terțe, pledând împotriva confiscării vamale a acestora.


"Propunerea Comisiei Europene urmăreşte armonizarea, la nivel european, a procedurilor relative la marca înregistrată, pentru a creşte eficienţa şi siguranța legală şi pentru a reduce costurile", a explicat Sabin Cutaş. 

"În calitate de raportor din partea Comisiei pentru comerț internațional, am apărat interesele consumatorilor europeni în lupta împotriva comerțului cu produse contrafăcute. Acestea din urmă pot prezenta numeroase riscuri pentru sănătatea şi siguranța consumatorilor, iar activitățile de contrafacere cauzează pierderea multor locuri de muncă", a declarat eurodeputatul român.

"Cu toate acestea, combaterea contrafacerii nu trebuie să afecteze comerțul cu medicamente generice. Datorită prețului redus şi a calităţii identice cu cea a medicamentelor vândute sub denumire de marcă, ele prezintă avantaje importante pentru cumpărători. Din păcate, au existat mai multe cazuri în care Uniunea Europeană a confiscat medicamente generice presupus contrafăcute", a conchis Sabin Cutaş.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu