marți, 9 iulie 2013

Sabin Cutaş: "Banca Centrală Europeană ar trebui aibă ca obiectiv ocuparea forței de muncă"




Bruxelles, 09 iulie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, l-a interpelat pe presedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, cu privire la obiectivele politicii monetare promovate de această instituție. El a atras atenția asupra necesității introducerii criteriului de ocupare a forței de muncă, după modelul sistemului Rezervei federale a SUA.


Intervenția eurodeputatului român a avut loc în contextul dezbaterii din Comisia pentru afaceri economice şi monetare ce l-a avut ca invitat pe Mario Draghi.

"Rata șomajul în zona euro a atins 12.2% în luna aprilie, iar proporția tinerilor fără un loc de muncă este extrem de îngrijorătoare, înregistrând cote de până la 57% în Spania", a subliniat Sabin Cutaş.

"Cu toate că inflația în zona euro este la un nivel scăzut, Banca Centrală Europeană continuă să se axeze în jurul obiectivului de garantare a stabilității preţurilor, fără să ţină cont de criterii de o importanţă crescută în contextul actualei recesiuni", a adăugat acesta, atrăgând atenția asupra necesitații introducerii unui alt obiectiv pentru politica monetară a BCE: ocuparea forței de muncă, după modelul de  funcționare a Rezervei federale a SUA

În răspunsul adresat eurodeputatului român, Mario Draghi a recunoscut că ocuparea forței de muncă ar trebui să reprezinte o orientare importantă pentru politica monetară a unei bănci centrale. El a semnalat totodată că stabilitatea preţurilor va rămâne obiectivul principal al băncii până când statutul BCE nu va fi modificat. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu