joi, 12 decembrie 2013

Sabin Cutaş: "Banca Centrală Europeană trebuie să acționeze pentru a stimula cererea și creșterea economică în UE "





Strasbourg, 12 decembrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru în Comisia pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European, a cerut Băncii Centrale Europene să acționeze pentru a stimula cererea și creșterea economică în UE prin intermediul injectării de capital, finanțării datoriilor publice și a programelor de cheltuieli. El a atras atenția asupra importanței includerii obiectivului de ocupare a forței de muncă în cadrul mandatului BCE.

Intervenția lui Sabin Cutaş a avut loc în plenul Parlamentului European, în contextul dezbaterii privind activitatea Băncii Centrale Europene.


"Uniunea Europeanǎ nu va putea ieși din criză atâta timp cât politicile sale economice și monetare nu se vor axa în jurul luptei împotriva șomajului și nu vor urmări stimularea cererii interne, așa cum sublinia ieri Christine Lagarde", a declarat Sabin Cutaş.

"Spre deosebire de Statele Unite ale Americii, care au înregistrat progrese pe drumul redresării economice, Uniunea Europeană nu dispune de o Bancă Centrală care sa acționeze în mod direct pentru stimularea creșterii economice", a adăugat eurodeputatul european.

"Măsurile de politică monetară adoptate de BCE sunt binevenite. Cu toate acestea, consider că Banca trebuie să aibă în vedere recurgerea la măsuri "neconvenționale", precum injectarea de capital, finanțarea datoriei publice și programele de cheltuieli în domeniile inovării, educației, infrastructurii de transport și de tehnologie și pentru a contribui la dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Totodată, mandatul Băncii trebuie să includă două componente: stabilitatea prețurilor și în egală măsură ocuparea integrală a forței de muncă", a conchis Sabin Cutaş.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu