miercuri, 11 decembrie 2013

Raportul europarlamentarului Sabin Cutas privind schimbul automat de informații in domeniul fiscal a fost aprobat de plenul PE


Strasbourg, 11 decembrie 2013,

Raportul europarlamentarului Sabin Cutas privind schimbul automat de informații intre administrațiile fiscale ale statelor membre a fost aprobat astăzi de către plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg. Schimbului automat de informații ar permite Uniunii Europene să realizeze cel mai vast sistem de acest gen din lume.


Potrivit lui Sabin Cutas: "Prin intermediul propunerii sale din 12 iunie 2013, Comisia Europeana a propus extinderea schimbului automat de informații între administrațiile fiscale ale statelor membre UE, ca parte a luptei intensificate împotriva evaziunii fiscale. Astfel, dividendele, câștigurile de capital, toate celelalte forme de venituri financiare și solduri ale conturilor, vor fi adăugate la lista de categorii care fac obiectul schimbului automat de informații în cadrul UE. Această măsură ar permite UE să realizeze cel mai vast sistem de acest gen din lume."

"Ne aflam inca intr-un context de criza, in care cetățenii onești si întreprinderile mici si mijlocii plătesc impozite impovaratoare. Pe de alta parte, nu suntem capabili sa impozitam firme mari care eludează sistemul fiscal al statelor membre. Este o situație profund injusta, iar propunerea Comisiei privind schimbul automat de informații este un pas important pentru remedierea acesteia", a mai declarat deputatul european.

"De aceea, sper ca propunerea sa fie aprobata si la nivel de Consiliu, astfel incat sa fie respectat calendarul propus de Comisie. Uniunea Europeana are ocazia de a fi lider în ceea ce privește stabilirea unui standard mondial pentru schimbul automat de informații", a conchis europarlamentarul roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu