miercuri, 20 noiembrie 2013

Sabin Cutaș: "Flexibilitatea in utilizarea fondurilor europene trebuie sa impulsioneze combaterea șomajului in rândul tinerilor"



Strasbourg, 20 noiembrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a salutat, in cadrul plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, decizia de a introduce mai multa flexibilitate in utilizarea fondurilor pentru perioada 2014-2020. Deputatul european si-a exprimat speranța ca vor fi alocate fonduri mai mari pentru combaterea șomajului in rândul tinerilor, pentru programul Erasmus si pentru susținerea întreprinderilor mici si mijlocii.


Potrivit lui Sabin Cutas: "Proiectul privind cadrul financiar multianual reprezintă un compromis. Din păcate, nu putem sa vorbim despre un succes real al forului nostru legislativ: este pentru prima data in istoria Uniunii Europene când Parlamentul European votează pentru un buget redus in raport cu precedentul cadru plurianual. Consiliul a reușit sa impună o politica de austeritate si la nivel european, in detrimentul intereselor cetățenilor europeni. Astfel, suma de 908 miliarde de euro stabilita pentru creditele de plată nu corespunde cu cele 960 de miliarde de euro pentru creditele de angajament."

"Cu toate acestea, nu pot sa nu salut eforturile colegilor mei din echipa de negociere de a introduce mai multa flexibilitate in utilizarea fondurilor, astfel incat sa poată fi alocate fonduri mai mari pentru combaterea șomajului in rândul tinerilor, pentru programul Erasmus pentru toți, precum si pentru susținerea întreprinderilor mici si mijlocii. De asemenea, consider binevenita destinarea unui miliard de euro suplimentar pentru Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane", a mai declarat deputatul european.

"Îmi exprim speranța ca următoarea legislatura europeana va folosi clauza de revizuire pentru a reevalua prioritățile bugetare, astfel incat acestea sa fie centrate pe creștere economica si investiții in capital uman", a conchis europarlamentarul român.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu