joi, 29 martie 2012

Sabin Cutaş:"Distribuirea ajutoarelor alimentare către cei mai defavorizați europeni trebuie să continue şi după 2013 "


Bruxelles, 29 martie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a salutat astăzi, în plenul Parlamentului European reunit în sesiune plenară, decizia de a continua programul de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate din UE. În același timp, deputatul european a subliniat necesitatea asumării de către UE a luptei împotriva sărăciei şi excluziunii sociale, în contextul în care viitorul programului pentru ajutorarea persoanelor celor mai vulnerabile este incert după 2013.


Potrivit lui Sabin Cutaş: "Uniunea Europeană nu face suficiente eforturi pentru a răspunde nevoilor fundamentale ale cetățenilor săi, profund afectați de criza economică pe care o traversăm. Elaborăm strategii complexe pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale, apoi le rebotezăm pentru a ascunde incapacitatea de a produce o îmbunătățire reală, vizibilă, a condițiilor de trai. Liderii europeni se preocupă excesiv de salvarea sistemului bancar, pe măsura ce gradul de sărăcie se adâncește în Europa."

"Reamintesc că un obiectiv important al Strategiei Europa 2020 este reducerea cu cel puțin 20 de milioane a numărului de persoane afectate de sărăcie până în anul 2020. Este dezamăgitor, în acest context, că mai multe state membre au ales să își manifeste opoziția pentru continuarea sprijinirii celor mai defavorizați cetățeni din bugetul pentru Politica Agricolă Comună", a subliniat acesta.

"Salut deblocarea negocierilor şi continuarea programului până la sfârșitul anului 2013- rezultat al eforturilor Comisiei şi Parlamentului European - însă doresc să îmi exprim în același timp speranța că solidaritatea cu persoanele cele mai vulnerabile nu va avea ca dată de expirare anul 2013", a conchis europarlamentarul român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu