vineri, 2 decembrie 2011

Sabin Cutas: Despre deficientele din interiorul Uniunii economice si monetare





Bruxelles, 02 decembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European (PE), a atras atenția, în cadrul dezbaterii din plenul PE privind semestrul european pentru coordonarea la nivel macroeconomic, asupra deficiențelor din interiorul Uniunii economice şi monetare, precum şi asupra problemelor structurale ale statelor din zona euro. Deputatul european a subliniat necesitatea unei coordonări consolidate în cadrul semestrului european.


Potrivit lui Sabin Cutaş: "S-a vorbit mult în contexte europene şi naționale despre criza economică şi financiară şi efectele ei, despre criza datoriilor suverane şi cea a deficitelor publice, despre pierderea locurilor de muncă şi precaritatea celor existente. S-a acționat însă prea puțin: s-au luat hotărâri cu jumătate de măsură, iar statele membre din zona euro aflate în dificultate au fost privite cu ochi acuzatori, fiind considerate responsabile de efectul de domino asupra situației economice generale a Uniunii."

"Cu toate acestea, este necesar să recunoaștem: criza cu care ne confruntăm, cea mai gravă din ultimele șapte decenii, a fost creată de anumite deficiențe ale Uniunii economice şi monetare şi de problemele structurale ale statelor din zona euro, în special în ceea ce privește diferențele de competitivitate dintre ele, după cum bine observa recent Jacques Delors", a adăugat deputatul european.

"De aceea, statele membre ar trebui să considere politicile economice și fiscale o problemă de interes comun și să urmărească consolidarea coordonării macroeconomice în cadrul semestrului european. Pentru ca proiectul european să ducă mai departe idealurile de democrație, pace şi prosperitate economică, trebuie ca el sa fie credibil şi susținut de pilonii unor politici de stabilizare economică cu adevărat eficiente", a conchis europarlamentarul român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu