miercuri, 26 octombrie 2011

Sabin Cutas: Pentru încurajarea dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii


Strasbourg, 26  octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European (PE), a pledat pentru încurajarea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, facilitarea accesului la credite, precum și pentru eliminarea măsurilor birocratice excesive care îngreunează activitatea acestora pe piața europeană. Intervenția deputatului european a avut loc în cadrul dezbaterii din plenul PE privind efectele crizei economice asupra întreprinderilor mici și mijlocii.



"Criza economică și financiară a afectat puternic activitatea întreprinderilor mici și mijlocii europene, descurajând, în același timp, dezvoltarea unor noi întreprinderi inovatoare. În România, 55℅ dintre IMM-uri au înregistrat în 2010 rezultate financiare mai slabe comparativ cu 2009, situația economică generală fiind percepută ca nefavorabilă mediului de afaceri de către 70℅ dintre întreprinderi", a declarat Sabin Cutaș.

"Având în vedere importanța activității desfășurate de către IMM-uri pentru susținerea economiei europene și pentru ocuparea forței de muncă - 67℅ din locurile de muncă la nivelul UE sunt create de IMM-uri - trebuie să ne asigurăm că dezvoltarea lor este încurajată, că accesul la credite este facilitat și că activitatea lor pe piața unică nu este îngrădită de măsuri birocratice excesive. Consider că am investit prea mult în salvarea sistemului bancar european, în condițiile în care locurile de muncă productive și durabile sunt generate de către actori economici la scara mică și medie", a conchis europarlamentarul român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu