marți, 10 mai 2011

Sabin Cutas: "Putem să contribuim la redresarea economică a Pakistanului prin măsuri complementare ajutorului umanitar"


Strasbourg, 10 Mai 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerț internațional a Parlamentului European (INTA), a pledat pentru acordarea de preferințe comerciale speciale pentru Pakistan, țara care a suferit pierderi umane și economice semnificative în urma inundațiilor din 2010. Deputatul european a precizat că aceste măsuri sunt complementare celor de ajutor umanitar oferite de către Uniunea Europeană și vor contribui la redresarea economică a Pakistanului. Intervenția acestuia a avut loc în cadrul dezbaterii privind preferințelor comerciale autonome de urgență pentru Pakistan.

Potrivit lui Sabin Cutaș: "Inundațiile din Pakistan au făcut aproape 20 de milioane de victime și au dezechilibrat o economie deja fragilă. Sunt voci care argumentează că acordarea unor preferințe comerciale speciale Pakistanului nu ar fi o soluție potrivită pentru a ajuta victimele inundațiilor, deoarece nu consideră comerțul un instrument potrivit pentru a reacționa în astfel de situații de urgență. Sunt de acord, este posibil ca acordarea de preferințe comerciale să nu îi ajute în mod direct pe oamenii care au suferit în urma inundațiilor. Însă, prin măsuri complementare ajutorului umanitar, putem să contribuim la redresarea economică a Pakistanului."

"De altfel, comerțul internațional și ajutorul umanitar nu sunt două domenii complet opuse. Există o complementaritate între toate politicile Uniunii Europene. Atunci când oferim preferințe comerciale țărilor în curs de dezvoltare, nu facem acest lucru strict din motive pragmatice, comerciale, ci pentru a ne manifesta solidaritatea cu aceste state", a conchis europarlamentarul român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu