joi, 7 aprilie 2011

Sabin Cutas (ECON): "Avem nevoie de o Carta a cetatenilor privind dreptul de a locui și de a lucra oriunde in UE"



Strasbourg, 07 aprilie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare (ECON) din Parlamentul European (PE), a reamintit în cadrul plenului PE reunit la Strasbourg, faptul că relansarea și consolidarea pieței unice trebuie să fie orientate către o reprezentare corectă a preocupărilor și drepturilor cetățenilor europeni. Eurodeputatul a salutat propunerea de a avea o "Cartă a cetățenilor Uniunii Europene", care să cuprindă informații multilingve privind dreptul de a locui și de a lucra în toate cele 27 de state membre. Intervenția acestuia a avut loc în cadrul dezbaterii prioritare aferente relansării pieței unice. Sabin Cutaș este raportorul din umbră al grupului său politic pentru opinia Comisiei ECON privind dosarul "O piață unică pentru europeni".

Potrivit europarlamentarului român: " Raportul O piața unică pentru europeni își propune să răspundă la provocarea de a concilia două obiective aparent contradictorii: relansarea pieței unice și restabilirea încrederii cetățenilor europeni în buna funcționare a pieței. "

"Actul privind piața unică trebuie să fie sinonim cu un pachet de măsuri coerent și echilibrat, în concordanță cu Raportul Grech si cu Raportul Monti, prin care să se pună fundamentele unei Europe creatoare de valoare adăugată atât pentru cetățeni, cât și pentru întreprinderi. Preocupările, drepturile cetățenilor trebuie să fie în centrul măsurilor de relansare și de consolidare ale pieței interne. Salut în acest sens, propunerea de a avea o "Cartă a cetățenilor" la nivel european, care să cuprindă informații multilingve privind dreptul de a locui și de a lucra în oricare dintre statele membre", a conchis Sabin Cutaș.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu