marți, 10 septembrie 2013

Sabin Cutaş: "Pentru o protecţie mai bună a consumatorilor în domeniul creditelor pentru locuințe"


Strasbourg, 10 septembrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas a salutat, în plenul Parlamentului European, directiva privind creditele pentru locuințe. El a subliniat că aceasta va introduce standarde unitare privind transparenţa, informarea corectă şi calculul dobânzilor, aducând beneficii considerabile consumatorilor.


"Începând cu 2008 am asistat la prăbuşirea pieţei imobiliare în numeroase state membre ale Uniunii Europene, cu consecinţe grave pentru cetăţeni. Numeroşi au fost cei care şi-au pierdut economiile de-o viaţă sau care au fost daţi afară din locuinţe, deseori ca urmare a informaţiilor deficiente pe care le primiseră de la instituţiile de credit. Totodată, un împrumut ipotecar reprezintă de multe ori una dintre cele mai importante angajamente ale unei familii", a declarat Sabin Cutaş.

"În acest context, salut prezenta reglementare, care urmăreşte garantarea unei mai bune protecţii a consumatorilor în domeniul creditelor pentru proprietăţi imobiliare rezidențiale. Aceasta va instaura standarde comune la nivelul Uniunii Europene privind calculul dobânzii anuale, informarea şi transparenţa", a adăugat europarlamentarul român.

"Această directivă va aduce beneficii considerabile tuturor celor interesaţi, inclusiv celor care se confruntă cu prima achiziţie de acest tip şi va crea o piaţă a creditelor imobiliare mult mai sigură şi stabilă", a conchis deputatul european.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu