marți, 2 iulie 2013

Sabin Cutas: "Pentru un cadru financiar multianual care sa conduca la relansarea economica"


Strasbourg, 02 iulie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a salutat, in contextul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind concluziile reuniunii Consiliului European din 27-28 iunie, ajungerea la un compromis cu privire la cadrul financiar multianual pentru perioada 2014-2020. Deputatul european si-a exprimat speranta ca noul cadru va conduce la crearea de noi locuri de munca si la relansarea economica.


Potrivit lui Sabin Cutaş: "Acordul din cadrul Consiliului European de săptămâna trecuta reprezintă un succes al forului nostru legislativ, in urma acceptării de către Consiliu a unor amendamente esențiale aduse variantei inițiale a cadrului financiar multianual pentru perioada 2014-2020".

"Chiar daca suma totala a bugetului rămâne la nivelul stabilit la reuniunea din februarie a Consiliului: 960 de miliarde, acest lucru este compensat de flexibilitatea in utilizarea fondurilor, in special prin posibilitatea reportării lor de la un an la altul, precum si de la un capitol bugetar la altul", a declarat deputatul european.

"Astfel, finanțările sectoriale vor putea fi suplimentate fata de forma inițiala.  Masurile decise in plan social - in special majorarea fondurilor pentru combaterea somajului in randul tinerilor - si cele referitoare la cercetare sunt menite sa contribuie la atenuarea efectelor crizei prin stimularea creării de locuri de munca si creștere economica bazata pe inovație", a subliniat Sabin Cutaş.

"Varianta de compromis a bugetului UE pentru perioada 2014-2020 oferă premisele depășirii impasului politic actual. Sper ca acesta sa conducă, in același timp, la relansarea economica mult așteptata", a conchis europarlamentarul român.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu