joi, 14 martie 2013

Sabin Cutaș: "MCV a devenit un instrument de presiune politică internă"



Strasbourg, 14 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș a declarat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg,MCV a devenit un  instrument de presiune politică internǎ şi un pretext pentru a bloca aderarea României la Spațiul Schengen.


Potrivit lui Sabin Cutaş: "Este îngrijorătoare tendința de permanentizare a unui Mecanism de Cooperare şi Verificare care se vrea tehnic şi apolitic, însǎ nu conține o metodologie de lucru precisǎ, nici în ceea ce privește partea de cooperare, nici cea de monitorizare".

" Cooperarea cu autoritățile naționale se dovedește dificilǎ, în condițiile în care nu existǎ un numitor comun pentru monitorizarea progreselor democratice. În același timp, pe parcursul a șase ani de monitorizare, condiționalitǎțile Comisiei Europene au cunoscut modificări importante, extinzându-se la noi domenii. Astfel, MCV a devenit instrument de presiune politicǎ internǎ şi pretext pentru a justifica decizia populistǎ şi anti-europeanǎ de a bloca aderarea României la Spațiul Schengen. Găsesc regretabil faptul cǎ România şi Bulgaria sunt considerate principalele vinovate pentru problemele cauzate în UE de efectele crizei şi de incompetența unor guverne de a le gestiona", a adăugat acesta.

Deputatul european a solicitat Comisiei încetarea monitorizării României, pentru ca aceasta: "sǎ adere, şi de facto, la Uniunea Europeanǎ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu