marți, 12 iunie 2012

Uniunea Europeană trebuie să adopte urgent măsuri de redresare economică, precum taxa pe tranzacțiile financiare și emiterea de euro-obligațiuni




Strasbourg, 12 iunie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare din Parlamentul European, a pledat în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg pentru adoptarea de către UE a unor măsuri curajoase de stimulare economică, precum taxa pe tranzacțiile  financiare și emiterea de euro-obligațiuni.


Potrivit lui Sabin Cutaș: "Impasul prelungit pe care îl traversează Europa are o cauză majoră: lipsa de acțiune concertată. Locul lăsat liber de către marea absentă a proiectului european – solidaritatea – este înlocuit, din păcate cu succes, de interesele naționale. Exemplul cel mai elocvent este Germania, care se opune emiterii de euro-obligațiuni. Pentru a supraviețui, Uniunea Europeană are nevoie de măsuri urgente și convingătoare, care sa aibă ca principal scop reducerea inegalităților sociale și restabilirea încrederii cetățeanului european în beneficiile construcției europene."

"Măsurile de austeritate promovate de anumite guverne naționale nu au făcut decât să adâncească inegalitățile sociale. Ori, după cum nota Stiglitz într-un articol publicat recent, inegalitatea conduce la o neglijare profundă a potențialului uman, inhibând consumul și amplificând tensiunile din societateMarea Recesiune din secolul trecut, prin tăierile masive ale finanțării serviciilor de bază și prin creșterea fără precedent a șomajului, tocmai asta a făcut, a exacerbat inegalitățile. Este momentul să ne asumăm această lecție istorică și să adoptăm măsuri curajoase de stimulare economică, precum taxa pe tranzacțiile financiare și emiterea de euro-obligațiuni", a conchis europarlamentarul român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu